Απαντήσεις για όλες σας τις ερωτήσεις

Σεμινάρια

Για τη συμμετοχή σας στα σεμινάρια θα πρέπει να έχετε μαζί σας το laptop σας. Ό,τι άλλο χρειαστείτε στο μάθημα θα σας το παρέχουμε εμείς.

Η εξόφληση του κόστους του Σεμιναρίου γίνεται πριν την έναρξη των μαθημάτων, με την εγγραφή σας.

Το περιεχόμενο και η μεθόδευση των Σεμιναρίων του Step Up ισορροπούν ανάμεσα στην πρακτική εφαρμογή σύνθετων εργαλείων ανάλυσης δεδομένων (SPSS, Excel, R) και τη θεωρητική τεκμηρίωση, πραγματοποιώντας επίκληση στην κριτική σκέψη του εκπαιδευόμενου για να επιτευχθεί η μάθηση.

Στα σεμινάριά μας θα βρείτε ειδικά προγράμματα για φοιτητές και ερευνητές των κοινωνικών επιστημών. Θα βρείτε επίσης και ειδικά προγράμματα για επαγγελματίες.

Στα WorkShops του Step Up, οι εκπαιδευόμενοι εξασκούνται σε projects με δεδομένα από πραγματικές έρευνες, υπό την επίβλεψη και εξατομικευμένη καθοδήγηση των καθηγητών μας.

Με την ολοκλήρωση κάθε προγράμματος, στόχος μας είναι ο εκπαιδευόμενος να μπορεί να υλοποιήσει ό,τι έμαθε στα δικά του projects: να μπορεί δηλαδή να αναλύσει και να ερμηνεύσει σύνθετα δεδομένα και να λάβει αποφάσεις!

Online μαθήματα

Ναι, το πρώτο βίντεο κάθε online μαθήματος είναι δωρεάν. Για το tutoring, μπορείτε να κανονίσετε ένα δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα.

Ενθαρρύνουμε κάθε μαθητή να έχει δικό του λογαριασμό. Μπορείτε να παρακολουθείτε την πρόοδό σας, να επισημάνετε τα μαθήματα ως ολοκληρωμένα και να κερδίζετε πιστοποιητικά για την ολοκλήρωση των μαθημάτων.

Τα εκπαιδευτικά μας βίντεο είναι διαθέσιμα μόνο για προβολή σε αυτόν τον ιστότοπο. Εάν ενδιαφέρεστε να λάβετε άδεια χρήσης των βίντεό μας για χρήση στον δικό σας ιστότοπο, επικοινωνήστε μαζί μας.

Ναι μπορείς να παρακάμψεις όσες ενότητες επιθυμείς και να παρακολουθήσεις το βίντεο που θέλεις. Παρ’όλα αυτά σου προτείνουμε την υφιστάμενη δομή για να υπάρχει συνοχή στον τρόπο που μαθαίνεις την ύλη.

Όχι, τα τεστ που υπάρχουν δεν είναι υποχρεωτικά. Μπορείς να παρακολουθήσεις το μάθημα χωρίς να κάνεις τα τεστ. Αν όμως θέλεις να λάβεις Βεβαίωση Παρακολούθησης, τότε θα πρέπει να ολοκληρώσεις με επιτυχία όλα τα τεστ του μαθήματος.

Ναι, έχεις τη δυνατότητα να λάβεις Βεβαίωση Παρακολούθησης εάν ολοκληρώσεις με επιτυχία το τελικό τεστ κάθε ενότητας του μαθήματος.

Κάθε μάθημα έχει την αντίστοιχη κλειστή ομάδα στο Facebook. Σε αυτή την ομάδα όλοι οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να στείλουν τις απορίες τους. Ο εκπαιδευτής απαντά σε όλες τις απορίες!

Το tutoring είναι η συμβουλευτική καθοδήγηση. Ο tutor έχει γνώσεις και εμπειρία πάνω στο αντικείμενο, τις οποίες μοιράζεται με τον εκπαιδευόμενο, με τρόπο τέτοιο, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί από κοινού.

Ο tutor έχει μια μεγάλη ευθύνη: θα πρέπει να εντοπίσει τα σημεία που αποτρέπουν τον εκπαιδευόμενο από το να πετύχει τους στόχους του. Τα σημεία αυτά, πολλές φορές δεν αφορούν το αντικείμενο, αλλά την προσέγγιση ως το αντικείμενο.

Επίσης, ο tutor προσαρμόζεται στις ανάγκες, τις δυνάμεις και τις αδυναμίες του εκπαιδευόμενου. Επιδιώκει τη μάθηση χτίζοντας πάνω στην πραγματικότητα του εκπαιδευόμενου – δε θεωρεί τίποτα δεδομένο.

Η υπηρεσία tutoring που παρέχεται στο Step Up συμπληρώνει και ολοκληρώνει τη σεμιναριακή ή online μάθηση. Έτσι, όταν ολοκληρώσετε ένα από τα προγράμματά μας και χρειάζεστε εξατομικευμένες συμβουλές, είμαστε εδώ!

Επιλογή υπηρεσίας

Τα online μαθήματα μπορείς να τα παρακολουθήσεις με το δικό σου ρυθμό, οπουδήποτε και στο δικό σου χρόνο. Μπορείς επίσης, να κάνεις παύση και να συνεχίσεις από εκεί που σταμάτησες, ή να επαναλάβεις το βίντεο όσες φορές θέλεις. Έτσι, έχεις τον απόλυτο έλεγχο στη μάθησή σου.

Επίσης, στην πλατφόρμα e-learning μπορείς να επιλέξεις πολύ στοχευμένα το online μάθημα που χρειάζεσαι. Έχουμε οργανώσει την ύλη σε μικρές ομάδες για να έχουν οι εκπαιδευόμενοι τη δυνατότητα επιλογής των μαθημάτων ανάλογα με τις ανάγκες τους. Τα επιμέρους μαθήματα είναι συνολικά μικρής διάρκειας, και έτσι λύνεις τις απορίες σου άμεσα!

Όταν πάρεις κάποιο online μάθημα, θα έχεις τη δυνατότητα να θέσεις τις ερωτήσεις σου στον εκπαιδευτή μέσω των ομάδων κάθε μαθήματος.

Στα Σεμινάρια και τα WorkShops του Step Up, η παρουσία εκπαιδευτή και εκπαιδευόμενων είναι φυσική καθ’όλη τη διάρκεια των προγραμμάτων. Τα Σεμινάρια είναι ταχύρρυθμα (μέγιστη διάρκεια 2 εβδομάδων) και η ύλη τους προκαθορισμένη. Εστιάζουμε στην πρακτική εφαρμογή μέσω παραδειγμάτων με πραγματικά δεδομένα και καλείσαι και εσύ κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων να υλοποιήσεις παρουσία του εκπαιδευτή αυτά που μαθαίνεις.

Με την ολοκλήρωση του επιλεγμένου σεμιναρίου λαμβάνεις Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Έτσι λοιπόν, αν μαθαίνεις καλύτερα όταν ορίζεις εσύ το ρυθμό της εκπαίδευσής σου, σου προτείνουμε τα online μαθήματα. Αν πάλι, έχεις ανάγκη την οργάνωση που σου προσφέρει το πλαίσιο της σεμιναριακής μάθησης, σου προτείνουμε να δηλώσεις συμμετοχή σε κάποιο από τα σεμινάρια και τα WorkShops που προσφέρουμε.

Για την ανάλυση δεδομένων

Υπάρχει μια μεγάλη παρεξήγηση σχετικά με την ανάλυση δεδομένων & τη στατιστική ανάλυση με το SPSS, το Excel ή το R.

Οι φοιτητές νομίζουν ότι η ανάλυση δεδομένων θα τους χρειαστεί μόνο στη διατριβή τους. Οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι τα δεδομένα αφορούν μόνο το οικονομικό τμήμα της επιχείρησης.

Σήμερα όμως, σε όλον το κόσμο αλλά και στην Ελλάδα, οι αναλυτές δεδομένων είναι περιζήτητοι. Και συνήθως δεν πρόκειται για μαθηματικούς ή στατιστικολόγους.

Οι αναλυτές δεδομένων είναι επιστήμονες εξειδικευμένοι στη διοίκηση, το μάρκετινγκ, την ψυχολογία οι οποίοι γνωρίζουν πώς να λαμβάνουν τις σωστές αποφάσεις. Αυτό που τους κάνει περιζήτητους, είναι η ικανότητα να βγάζουν νόημα από τα δεδομένα και να προτείνουν τις βέλτιστες λύσεις σε σύνθετα προβλήματα.

Οι δεξιότητες ανάλυσης και ερμηνείας δεδομένων, μπορούν να γίνουν το δικό σου ανταγωνιστικό πλεονέκτημα!