spss_icon_min
Online σεμινάρια SPSS Research
Τα online σεμινάρια SPSS Research σας προετοιμάζουν πλήρως για τη στατιστική ανάλυση ερευνητικών δεδομένων με τη χρήση του SPSS ή του PSPP. Η εκπαίδευση είναι κατάλληλη για μεταπτυχιακούς ή διδακτορικούς φοιτητές και ακαδημαϊκούς ερευνητές που επιθυμούν να μάθουν σε βάθος, όχι μόνο το ``πώς`` αλλά και το ``γιατί`` της στατιστικής ανάλυσης, ώστε να είναι σε θέση να αναλύουν δεδομένα και να παρουσιάζουν τα ευρήματα, να κατανοούν τα αποτελέσματα επιστημονικών άρθρων και να δημοσιεύουν δικές τους πρωτότυπες εργασίες.

Σεμινάρια SPSS Research Ανοικτές εγγραφές

Τμήμα Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2022

Σε ενδιαφέρει να μάθεις το SPSS σε ερευνητικό επίπεδο; Θες να προετοιμαστείς για την έρευνα στο μεταπτυχιακό ή το διδακτορικό σου; Επίλεξε σεμινάρια SPSS και ένα σημαντικό εφόδιο για την ακαδημαϊκή και την επαγγελματική σου πορεία!

Σε ποιους απευθύνονται τα σεμινάρια SPSS Research

Στα σεμινάρια SPSS οι εκπαιδευόμενοι αποκτούν πρακτικές γνώσεις για τις μεθόδους και τις τεχνικές στατιστικής ανάλυσης που χρησιμοποιούνται στην έρευνα στις κοινωνικές επιστήμες και τις επιστήμες υγείας. Η εκμάθηση γίνεται μέσα από εξειδικευμένα εκπαιδευτικά videos on-demand, αναλυτικά  ebooks, λυμένες ασκήσεις, projects και διαδραστικά κουίζ. Παράλληλα, οργανώνονται ζωντανά Webinars μέσω Zoom, στα οποία οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν ζωντανά με τον διδάσκοντα και να επιλύσουν απορίες.

σεμινάρια SPSS metaptyxiakoi
Μεταπτυχιακοί φοιτητές

Η εκπαίδευση θα σε βοηθήσει να ολοκληρώσεις μόνος σου τη στατιστική ανάλυση της διπλωματικής σου εργασίας

σεμινάρια SPSS didaktores
Υποψήφιοι διδάκτορες

Θα πάρεις τις σωστές βάσεις για να οργανώσεις και να υλοποιήσεις την έρευνά σου, εξάγοντας χρήσιμα και σημαντικά αποτελέσματα.

σεμινάρια SPSS ερευνητές
Ερευνητές

Σε ενδιαφέρει να δημοσιεύεις τη δουλειά σου ή τη δουλειά της ομάδας σου σε επιστημονικά περιοδικά; To SPSS Research είναι για σένα!

σεμινάρια SPSS καθηγητες
Ακαδημαϊκοί καθηγητές

Μάθε να κάνεις έρευνα, να αναλύεις δεδομένα και να βγάζεις σημαντικά συμπεράσματα που μπορείς να δημοσιεύσεις σε επιστημονικά άρθρα.

Σε ποιους απευθύνονται τα σεμινάρια SPSS Research

σεμινάρια SPSS metaptyxiakoi
Μεταπτυχιακοί φοιτητές

Η εκπαίδευση θα σε βοηθήσει να ολοκληρώσεις μόνος σου τη στατιστική ανάλυση της διπλωματικής σου εργασίας

σεμινάρια SPSS didaktores
Υποψήφιοι διδάκτορες

Θα πάρεις τις σωστές βάσεις για να οργανώσεις και να υλοποιήσεις την έρευνά σου, εξάγοντας χρήσιμα και σημαντικά αποτελέσματα.

σεμινάρια SPSS ερευνητές
Ερευνητές

Σε ενδιαφέρει να δημοσιεύεις τη δουλειά σου ή τη δουλειά της ομάδας σου σε επιστημονικά περιοδικά; To SPSS Research είναι για σένα!

σεμινάρια SPSS καθηγητες
Ακαδημαϊκοί καθηγητές

Μάθε να κάνεις έρευνα, να αναλύεις δεδομένα και να βγάζεις σημαντικά συμπεράσματα που μπορείς να δημοσιεύσεις σε επιστημονικά άρθρα.

Σεμινάρια SPSS: Η γνώμη σας μετράει

Πληρέστατο και απολύτως κατανοητό σεμινάριο με εξαιρετικό υλικό. Αποτελεί το ιδανικό course για μια πρώτη προσέγγιση στατιστικών όρων και μεθοδολογιών με χρήσης του προγράμματος SPSS. Εξαιρετική προσέγγιση και ο τρόπος διδασκαλίας, που επιτρέπει την μελέτη στον προσωπικό ρυθμό του καθενός. Η κ. Παρασκευαδάκη απαντά άμεσα σε κάθε είδους απορία.

_Κυριακή Απέργη,

Κοινωνικές Επιστήμες
yello2
“Το εκπαιδευτικό σας πρόγραμμα είναι εξαιρετικό και πραγματικά χαίρομαι για την αγορά του. Τα βίντεο είναι πολύ βοηθητικά και τα παρακολουθώ ξανά και ξανά για εμπέδωση!”

_Κατερίνα Κ., Υπ. Διδάκτωρ,

Διοίκηση & Management
yello2
"Ήταν ένα εξαιρετικό σεμινάριο που άξιζε τα χρήματα που έδωσα. Ο τρόπος που παρουσιάζετε την ύλη μέσω των βίντεο και του συνοδευτικού υλικού είναι πολύ βοηθητικός. Μόνο την καλύτερη διαφήμιση έχω να κάνω!"

_Τάσος Μ., Μεταπτυχιακός Φοιτητής,

Κοινωνιολογία
yello2
"Ήταν ένα πολύ εποικοδομητικό, πρακτικό και πλήρες πρόγραμμα. Η μεγαλύτερη επιτυχία για εμένα ήταν το να καταφέρω να αποκτήσω ένα δομημένο σκεπτικό και να οργανώσω τις πληροφορίες στο μυαλό μου. Είμαι πολύ ικανοποιημένη τόσο από την οργάνωση του προγράμματος όσο και από την αλληλεπίδραση με την καθηγήτρια. Σας ευχαριστώ πολύ!"

_Βασιλική Α., Υπ. Διδάκτωρ,

Ψυχολογία
yello2
"Εξαιρετικό σεμινάριο! Πολύ ωραίες παρουσιάσεις και πολύ βοηθητικό το υλικό του σεμιναρίου! Πραγματικά, η συνολική οργάνωση του σεμιναρίου και, κυρίως, η Καθηγήτρια μας Εύα Παρασκευαδάκη, με βοήθησαν πάρα πολύ να μάθω το SPSS. Σας ευχαριστούμε θερμότατα για όλη την οργάνωση και υποστήριξη!"

_Παρασκευή Γ., Ερευνήτρια,

Κοινωνικές Επιστήμες
yello2
“Το σεμινάριο SPSS κάλυψε πλήρως τις ανάγκες της διπλωματικής μου εργασίας. Για μένα ήταν πολύ σημαντικό να καφέρω να ολοκληρώσω μόνη μου τη στατιστική ανάλυση και τα κατάφερα λόγω των εξαιρετικών και πολύ κατατοπιστικών βίντεο! Ευχαριστώ πολύ!!”

_Νικολέττα Σ., Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια,

Εκπαιδευτική Διοίκηση
yello2

Περιεχόμενο Εκπαίδευσης

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει εκπαιδευτικά βίντεο, διαδραστικές ασκήσεις και case studies με ασύγχρονη πρόσβαση για 12 μήνες. Παράλληλα διοργανώνονται live webinars για επίλυση αποριών και περαιτέρω εμβάθυνση στην ύλη.

Σεμινάρια SPSS: Ενότητες

Ποσοτικές και ποιοτικές μεταβλητές, Ανεξάρτητες και εξαρτημένες μεταβλητές, Σχεδιασμός μετρήσεων, Τύποι στατιστικών κριτηρίων, Πολυμεταβλητη ανάλυση και στατιστικά μοντέλα, Ανάπτυξη στρατηγικής για την ανάλυση

Διατύπωση ερευνητικών ερωτημάτων, Στρατηγική ανάλυσης, Εισαγωγή δεδομένων από xls/csv, Επιλογή περιπτώσεων (Select cases), Καθορισμός ιδιοτήτων μεταβλητών, Επανακωδικοποίηση και αντίστροφη κωδικοποίηση (recode)

Ανάλυση Συχνοτήτων για κατηγορικές μεταβλητές, Περιγραφικοί δείκτες, Έλεγχος κανονικής κατανομής, Ακραίες τιμές (outliers), Μετασχηματισμοί δεδομένων, Δείκτης Αξιοπιστίας Cronbach’s alpha, Υπολογισμός νέων μεταβλητών (compute).

Weight cases, Chi-square tests, Βαθμός επίδρασης (effect size) για δύο κατηγορικές μεταβλητές, Fisher’s Exact Test

Προϋποθέσεις υλοποίησης t-test και One Way ANOVA, Ανάλυση post hoc στο SPSS, effect sizes, ερμηνεία αποτελεσμάτων.

Έλεγχος κατανομής με το Explore, Προϋποθέσεις μη παραμετρικών τεστ Mann Whitney και Kruskal Wallis, Σύγκριση διαμέσων ή κατάταξης.

Προϋποθέσεις συντελεστών συσχέτισης, Βήματα Υπολογισμού Pearson r και Spearman rho, Δημιουργία Correlation Martix στο SPSS

Η γραμμή παλινδρόμησης, Ισχύς πρόβλεψης, προϋποθέσεις, Απλή και Πολλαπλή παλινδρόμηση στο SPSS, Μεταβλητές ελέγχου (confounders, covariates, control variables), Dummy Variables.

paired t-test, Wilcoxon sign rank test, One Way Repeated measures ANOVA, Mixed Repeated measures ANOVA.

Case Studies

Επίλυση του ερευνητικού προβλήματος με εστίαση στην περιγραφική ανάλυση δεδομένων ερωτηματολογίου.

Διερεύνηση μεταβλητών και υλοποίηση παραμετρικών και μη παραμετρικών στατιστικών τεστ με παράλληλη ερμηνεία των αποτελεσμάτων

Εστίαση στη συσχετιστική ανάλυση και την ανάπτυξη μοντέλων γραμμικής παλινδρόμησης για την ερμηνεία των παρατηρούμενων ερευνητικών φαινομένων.

Επίλυση ερευνητικού προβλήματος πειραματικής μελέτης με ομάδα ελέγχου και μετρήσεις πριν-μετά την παρέμβαση και στο follow-up.

Webinars

Πώς δημιουργείς ένα «καλό» ερωτηματολόγιο και πώς σχεδιάζεις τα βήματα της στατιστικής ανάλυσης, επιλέγοντας τα κατάλληλα στατιστικά τεστ, ανάλογα με τον τύπο των δεδομένων και τον σχεδιασμό της έρευνας

Παρουσίαση δεδομένων σε πίνακες και διαγράμματα, επιλογή κατάλληλων περιγραφικών δεικτών και έλεγχος κανονικής κατανομής

Πώς υλοποιείς έλεγχο ανεξαρτησίας και ανάλυση συσχετίσεων, επιλέγοντας το κατάλληλο τεστ (έλεγχος ανεξαρτησίας χ2, Fisher’s exact test)

Πώς εντοπίζεις στατιστικά σημαντικές διαφορές μεταξύ ομάδων στις εξαρτημένες μεταβλητές, επιλέγοντας το κατάλληλο τεστ t-test, ANOVA, Mann Whitney, Kruskal Wallis, πώς ερμηνεύεις και παρουσιάζεις τα αποτελέσματα

Πώς υπολογίζεις και να ερμηνεύεις τα αποτελέσματα της γραμμικής παλινδρόμησης (απλή και πολλαπλή παλινδρόμηση, συντελεστές προσαρμογής, εξίσωση παλινδρόμησης, βηματική και ιεραρχική παλινδρόμηση)

Πώς εντοπίζεις στατιστικά σημαντικές αλλαγές ή διαφορές σε εξαρτημένα δείγματα, επιλέγοντας το κατάλληλο τεστ (paired samples t-test, Wilcoxon, Sign test, Repeated measures ANOVA).

Η εισηγήτρια

ΕΥΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΔΑΚΗ

Msc. Ηλ. Μηχανικός & Μηχανικός Υπολογιστών, ΕΜΠ. Πολυετής εμπειρία στην ακαδημαϊκή εκπαίδευση, την εκπαίδευση ενηλίκων και την Συμβουλευτική (Τutoring & Coaching) σε φοιτητές Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και PhD students. Εξειδίκευση στο Data Analysis, Data Science, Data Engineering με προγράμματα SPSS, R, Python, Matlab, MS Excel. Πολυετής εμπειρία στην έρευνα στις κοινωνικές επιστήμες, στη μεθοδολογία της έρευνας -ποιοτική και ποσοτική – και την ερμηνεία και παρουσίαση σύνθετων προβλημάτων με δεδομένα (data storytelling).

eva-paraskevadaki-stepupadvisor.gr

Γιατί να επιλέξω τα σεμινάρια SPSS του Step Up;

Τα online σεμινάρια SPSS του Step Up είναι εκπαιδευτικά προγράμματα που παρέχουν ολοκληρωμένες γνώσεις για τη στατιστική ανάλυση ερευνητικών δεδομένων με το SPSS. Στόχος είναι να μάθετε τη βασική θεωρία και τις τεχνικές, από την αρχή μέχρι το τέλος, ώστε να μπορείτε να υλοποιείτε δικά σας projects.

100% Online

Μάθε βήμα-βημα, με διαδραστικά video-μαθήματα, από το χώρο και στον χρόνο της επιλογής σου

Webinars

Συμμετέχεις σε live Webinars και λύνεις απευθείας τις απορίες σου με τον καθηγητή

Projects

Η εκπαίδευση είναι πρακτική! Δοκιμάζεις τις γνώσεις σου σε πραγματικά projects και παίρνεις άμεσο feedback

Μάθε σε βάθος

Μαθαίνεις σε βάθος και μπορείς να υλοποιήσεις άμεσα τις τεχνικές στα δικά σου δεδομένα

Απόδειξε τις γνώσεις σου

Ολοκλήρωσε επιτυχώς το τελικό κουίζ & λάβε Βεβαίωση Παρακολούθησης για το βιογραφικό σου

Δυνατότητα Πιστοποίησης

Το Σεμινάριο SPSS Research σας προετοιμάζει πλήρως για τη συμμετοχή σας στις εξετάσεις Πιστοποίησης της GlobalCert και συγκεκριμένα για την Πιστοποίηση εξειδικευμένων γνώσεων Global Advanced

Η GlobalCert είναι αναγνωρισμένος Φορέας Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού με συνεχή και εδραιωμένη παρουσία στον τομέα της πιστοποίησης.

Η πολυετής έρευνα και εμπειρία στον χώρο των πιστοποιήσεων έχει καταστήσει την GlobalCert έναν από τους πιο μεγάλους και αξιόπιστους φορείς πιστοποίησης με διεθνές κύρος.

Το εξεταστικό της σύστημα είναι πλήρως αυτοματοποιημένο, έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί σε συνεργασία με το ερευνητικό κέντρο του Πανεπιστημίου Πειραιώς και τα πιστοποιητικά της GlobalCert φέρουν τη σφραγίδα του.

*Η συμμετοχή στις εξετάσεις Πιστοποίησης είναι προαιρετική και δεν περιλαμβάνεται στο κόστος εκπαίδευσης του σεμιναρίου SPSS Research. Δείτε περισσότερα εδώ.

Συχνές Ερωτήσεις

Ναι, θα πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας τα MS Excel και SPSS ή τα αντίστοιχα open source προγράμματα Open Office και PSPP, ώστε να μπορείτε να κάνετε τις ασκήσεις και τα projects.

Εφόσον αγοράσετε το σεμινάριο και ενεργοποιηθεί η συνδρομή σας, θα αποκτήσετε πρόσβαση σε όλο το υλικό του σεμιναρίου (βίντεο, ασκήσεις, κουίζ, projects και case studies).

Ναι, αποθηκεύται η πρόοδός σας στον online λογαριασμό σας ώστε κάθε φορά που συνδέεστε στην πλατφόρμα να συνεχίζετε εύκολα από εκεί που σταματήσατε την προηγούμενη φορά.

Η αξιολόγηση σας γίνεται με αυτόματο τρόπο, τόσο στις ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής όσο και στα projects. Επομένως λαμβάνετε άμεσα feedback και σε περίπτωση που συνεχίζετε να έχετε απορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με την καθηγήτρια.

Απορίες επιλύονται ζωντανά στα live Webinars, αλλά και ασύγχρονα μέσω email καθ’ όλη τη διάρκεια της συνδρομής σας. Στα Webinars μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μικρόφωνό σας και να κάνετε απορίες απευθείας στη διδάσκουσα. Εάν προκύψουν απορίες κατά τη διάρκεια της μελέτης του ασύγχρονου υλικού, συμπληρώνετε τη Φόρμα Υποστήριξης με τις ερωτήσεις σας και λαμβάνετε απάντηση από τη διδάσκουσα εντός 24 ωρών.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του Σεμιναρίου (σκορ 70% στο Τελικό Κουίζ Αξιολόγησης) εκδίδεται αυτόματα από το σύστημα η Βεβαίωση Παρακολούθησης, υπογεγραμμένη από τη διδάσκουσα.

Το σεμινάριο SPSS Research σας προετοιμάζει πλήρως για τη συμμετοχή σας στις εξετάσεις Πιστοποίησης γνώσεων SPSS της GlobalCert. Η συμμετοχή σας στις εξετάσεις πιστοποίησης είναι προαιρετική.

Ξεκίνησε σωστά

Προτείνουμε να κάνετε την εγγραφή σας νωρίς, ώστε να προλάβετε να μελετήσετε μέρος του online υλικού, για την καλύτερη συμμετοχή σας στα Webinars.