misc
Back

Σύντομος & εύκολος Οδηγός για το Business Analytics

Ό,τι χρειάζεται να ξέρεις για να κάνεις την αρχή

Ο ΔΩΡΕΑΝ Οδηγός του StepUpAdvisor για το Business Analytics θα σας βοηθήσει να κάνετε τα πρώτα σας βήματα στον κόσμο της Επιχειρηματικής Αναλυτικής.

Η επιχειρηματική αναλυτική είναι ένας καινούριος και ανερχόμενος τομέας της ανάλυσης δεδομένων. Σήμερα, η ζήτηση για business analysts είναι πολύ μεγαλύτερη από την προσφορά. Αποτελεί λοιπόν ευκαιρία για κάθε επαγγελματία που θέλει να χαράξει το δικό του μέλλον.

Ο οδηγός του Step Up έχει ως στόχο να σας εισάγει στις βασικές έννοιες της επιχειρηματικής αναλυτικής και να σας βοηθήσει να οργανώσετε την εκπαίδευσή σας ώστε να αποκτήσετε τις βασικές δεξιότητες του business analyst.

Business Analytics guide stepupadvisor.gr

Κατέβασέ το Δωρεάν!

Εισάγοντας το e-mail σου, κάνεις εγγραφή στο Newsletter μας. Ως δώρο για την εγγραφή σου, λαμβάνεις άμεσα τον ΔΩΡΕΑΝ Οδηγό που θα επιλέξεις!Ποιος δωρεάν οδηγός σε ενδιαφέρει; 

Το Stepupadvisor.gr θα χρησιμοποιήσει τα δεδομένα σας για ενημερώσεις και μάρκετινγκ, μέσω email, σχετικά με εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια και μαθήματα τα οποία παρέχονται από την επιχείρηση.

Μπορείτε να διαγραφείτε από τη λίστα μας ανά πάσα στιγμή πατώντας τον σύνδεσμο unsubscribe/διαγραφή που βρίσκεται στο υποσέλιδο κάθε email μας, ή επικοινωνώντας μαζί μας στο info@stepupadvisor.gr. Θα χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα σας με σεβασμό. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε δείτε την Πολιτική Απορρήτου στην ιστοσελίδα μας. Πατώντας το παρακάτω κουμπί συμφωνείτε ότι θα επεξεργαστούμε τις πληροφορίες σας σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου μας και αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες σας θα μεταφερθούν στην πλατφόρμα μάρκετινγκ Mailchimp για επεξεργασία (δείτε εδώ την Πολιτική απορρήτου του Mailchimp). Επίσης συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης του ιστοτόπου.

Οι 4 τύποι του business analytics

Υπάρχουν τέσσερις τύποι Business Analytics, οι οποίοι υλοποιούνται σταδιακά, ξεκινώντας από τον απλούστερο, αν και κανένας τύπος δεν είναι πιο σημαντικός από τον άλλον, καθώς όλοι αλληλοσυνδέονται. Οι παρακάτω τύποι ΒΑ παρέχουν πληροφορίες για τους ρόλους κάθε τύπου στη διαδικασία της ανάλυσης.

Χρησιμοποιώντας και τους τέσσερις αυτούς τύπους, οι αναλυτές μπορούν να διαχωρίσουν και να επιλέξουν τα κατάλληλα δεδομένων και τους αντίστοιχους δείκτες απόδοσης (KPIs) για τη δημιουργία λύσεων για πολλές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι επιχειρήσεις. Πάμε να δούμε τους 4 τύπους ΒΑ με τη σειρά.

Προκλήσεις του business analytics

Στο business analytics, η επιτυχία εξαρτάται συχνά από τη συνεργασία μεταξύ των τμημάτων της επιχείρησης, όπως αναφέραμε και στην αρχή της προηγούμενης ενότητας. Τα επιτυχημένα παραδείγματα BA χαρακτηρίζονται ως «επιτυχημένα» γιατί οι επιχειρήσεις που τα υλοποίησαν κατάφεραν να ξεπεράσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα κάθε επιχείρηση που επιχειρεί να αναπτύξει συστήματα αναλυτικής για να βελτιώσει τις διαδικασίες της.

  • Δυσπιστία από την ανώτερη διοίκηση
  • Κακή συνεργασία μεταξύ των τμημάτων της επιχείρησης
  • Έλλειψη δέσμευσης
  • Αργή προσαρμογή των συστημάτων στις απαιτήσεις συλλογής και διατήρησης δεδομένων

Online Σεμινάρια

Απόκτησε περιζήτητα skills με τον πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο

ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ:
SPSS
ΕΠΙΠΕΔΟ:
Αρχάριοι
Προχωρημένοι
σεμινάριο SPSS Research

SPSS Research on-demand

97 120 20 ώρες, αρχάριοι
ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

SPSS Research on-demand

Το σεμινάριο SPSS Research είναι κατάλληλο για αρχάριους, καθώς δεν θεωρεί τίποτα δεδομένο. Δεν απαιτείται προηγούμενη γνώση του SPSS ή της Στατιστικής. Περιλαμβάνει:
  • Διδασκαλία σε βίντεο on-demand υψηλής ποιότητας
  • eBooks και υλικό για να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας
  • Live ατομική υποστήριξη
  • Hands on project με πραγματικά δεδομένα
  • Δυνατότητα Πιστοποίησης Globalcert

Περιγραφική στατιστική για την έρευνα

19 10 ώρες, Αρχάριοι
ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Περιγραφική στατιστική για την έρευνα

Αυτό το βασικό και απαραίτητο online μάθημα είναι κατάλληλο για αρχάριους στη στατιστική ανάλυση. Δεν απαιτείται κάποιο background στα μαθηματικά. Μάθετε να επεξεργάζεστε ερευνητικά δεδομένα στο SPSS/PSPP μέσα από εκπαιδευτικά βίντεο, παραδείγματα και διαδραστικές ασκήσεις. Oλοκληρώνοντας την εκπαίδευση, θα μπορείτε να να ελέγξετε την αξιοπιστία στα ερωτηματολογία σας, να παράγετε νέες μεταβλητές, να επεξεργαστείτε τα δεδομένα σας και να υπολογίσετε τους κατάλληλους περιγραφικούς δείκτες.

Εισαγωγή στην επαγωγική στατιστική

29 7 ώρες, Μέσο επίπεδο
ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Εισαγωγή στην επαγωγική στατιστική

Μαθαίνετε πώς διατυπώνεται η μηδενική και η εναλλακτική υπόθεση και τι σημαίνει η στατιστική σημαντικότητα (p-value), εξασκείστε στο να επιλέγετε και να υλοποιείτε παραμετρικά ή μη παραμετρικά στατιστικά τεστ (t-test, ANOVA και post hoc ανάλυση, Mann-Whitney, Kruskal Wallis). Ερμηνεύετε τα αποτελέσματα της ανάλυσης και εξάγετε σημαντικά συμπεράσματα για τη σημαντικότητα, το μέγεθος επίδρασης (effect size) και την ισχύ (power) των στατιστικών ελέγχων.

Logistic regression Expert

39 8 ώρες, Προχωρημένοι
ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Logistic regression Expert

Το online μάθημα Εισαγωγή στο logistic regression είναι κατάλληλο για όσους θέλουν να μάθουν πώς να δημιουργούν και να ερμηνεύουν μοντέλα λογιστικής παλινδρόμησης, με μία ή περισσότερες ανεξάρτητες μεταβλητές. Οι εκπαιδευόμενοι πρέπει να έχουν γνώση περιγραφικής στατιστικής και ελέγχου υποθέσεων.

Factor analysis Expert

39 5 ώρες, Προχωρημένοι
ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Factor analysis Expert

Το online σεμινάριο Factor analysis/PCA είναι ιδανικό για όσους θέλουν να μάθουν πώς να ανακαλύπτουν τη δομή των δεδομένων τους ή/και να διαχειρίζονται ερωτηματολόγια για πολυμεταβλητή ανάλυση.
Καλύπτει όλες τις τεχνικές του factor analysis PCA, EFA, CFA, parallel analysis και CATPCA (βήματα υλοποίησης και αναλυτική ερμηνεία αποτελεσμάτων).

Linear regression Expert

39 Αρχάριοι
COMING SOON

Linear regression Expert

Το online μάθημα Linear regression είναι κατάλληλο για όσους θέλουν να μάθουν πώς να δημιουργούν και να ερμηνεύουν γραμμικά μοντέλα απλής και πολλαπλής παλινδρόμησης. Η στατιστική μέθοδος του Linear regression χρησιμοποιείται στην έρευνα από τις κοινωνικές επιστήμες ως τα οικονομικά, καθώς και στις επιχειρήσεις. Ολοκληρώνοντας το online μάθημα Linear regression θα μπορείτε να δημιουργήσετε γραμμικά μοντέλα με τα δικά σας δεδομένα.
κλινικές και πειραματικές μελέτες

Κλινικές και πειραματικές μελέτες

39 5 ώρες, προχωρημένοι
COMING SOON

Κλινικές και πειραματικές μελέτες